Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije osnove ugostiteljskog posluživanja
Trajanje programa: 300 sati
Uvjeti za upis: Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO, važeća sanitarna iskaznica i liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova ugostiteljskog posluživanja
Naziv modula: Osnove ugostiteljskog posluživanja
Cilj modula: osposobiti polaznike za primjenu tehnika posluživanja različitih vrsta jela, pića i napitaka te odabir odgovarajuće tehnike pri pružanju usluga posluživanja hrane, pića i napitaka u ugostiteljskim objektima prema pravilima struke.
Metode rada: vođeni proces učenja i poučavanja, učenje temeljeno na radu, samostalne aktivnosti polaznika.
Način izvođenja nastave: redovita nastava uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Način provjere znanja: Završna provjera stečenih znanja usmenim i/ili pisanim provjerama te provjera vještina polaznika projektnim i problemskim zadatcima, a temeljem unaprijed određenih kriterija vrednovanja postignuća.
Javna isprava: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije osnove ugostiteljskog posluživanja