Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slastica

Trajanje programa: 725 sati

Uvjeti za upis: Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO i  važeća sanitarna iskaznica

Nazivi modula: Sigurnost na radu, Higijena i ekologija u ugostiteljstvu, Namirnice u slastičarstvu i njihovo skladištenje, Tehnologija izrade slastica, Izrada jednostavnih slastica od različitih vrsta tijesta, 

Izrada jednostavnih slastica od različitih vrsta smjesa, Osnovne kreme, nadjevi i slastice od voća, Umaci, glazure, želei i kašice

priprematelj jednostavnih slasticaCilj modula: Stjecanje znanja i vještina u području  izrade  jednostavnih slastica koristeći pravilne  tehnološke postupke izrade svake vrste tijesta poštivajući mjere zaštite na radu i sanitarno-higijenske propise

Metode rada: Vođeni proces učenja i poučavanja, učenje temeljeno na radu, samostalne aktivnosti polaznika.

Način izvođenja nastave: Redovita nastava uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Način provjere znanja: Završna provjera stečenih znanja usmenim i/ili pisanim provjerama te provjera vještina polaznika projektnim i problemskim zadatcima, a temeljem unaprijed određenih kriterija vrednovanja postignuća.

Javna isprava: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slastica