Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slastica
Trajanje programa: 725 sati
Uvjeti za upis: Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO i važeća sanitarna iskaznica
Nazivi modula: Sigurnost na radu, Higijena i ekologija u ugostiteljstvu, Namirnice u slastičarstvu i njihovo skladištenje, Tehnologija izrade slastica, Izrada jednostavnih slastica od različitih vrsta tijesta,
Izrada jednostavnih slastica od različitih vrsta smjesa, Osnovne kreme, nadjevi i slastice od voća, Umaci, glazure, želei i kašice
Cilj modula: Stjecanje znanja i vještina u području izrade jednostavnih slastica koristeći pravilne tehnološke postupke izrade svake vrste tijesta poštivajući mjere zaštite na radu i sanitarno-higijenske propise
Metode rada: Vođeni proces učenja i poučavanja, učenje temeljeno na radu, samostalne aktivnosti polaznika.
Način izvođenja nastave: Redovita nastava uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Način provjere znanja: Završna provjera stečenih znanja usmenim i/ili pisanim provjerama te provjera vještina polaznika projektnim i problemskim zadatcima, a temeljem unaprijed određenih kriterija vrednovanja postignuća.
Javna isprava: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slastica