Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja

Trajanje programa: 350 sati  knjigovoda

Uvjeti za upis: Cjelovita kvalifikacija na razini 4.2 (kvalifikacije stečene završetkom srednjoškolskog obrazovanja u trajanju od četiri ili više godina)

Nazivi modula:  Uvod u računovodstvo, Imovina i obveze, Rashodi, prihodi i financijski rezultat I Knjigovodstvo na računalu  

Cilj modula – Uvod u računovodstvo: Cilj modula je polaznicima omogućiti stjecanje znanja i vještina potrebnih za  izradu i provjeru ispravnosti knjigovodstvene dokumentacije i evidentiranje iste na kontima u osnovnim i pomoćnim poslovnim knjigama, uz primjenu knjigovodstvenog softvera.

Cilj modula – Imovina  obveze: Cilj modula je polaznicima omogućiti stjecanje znanja i vještina potrebnih za evidentiranje poslovnih događaja vezanih uz temeljne računovodstvene kategorije na osnovu vjerodostojnih isprava u osnovnim i pomoćnim poslovnim knjigama primjenom kontnog plana, uz korištenje knjigovodstvenog softvera. Polaznici će moći provoditi i usklađivati evidencije kupaca i dobavljača, imovine, potraživanja i obveza,  evidentirati ulazne i izlazne račune te pripremiti podatke za obračun PDV-a, izračunati kalkulaciju troška nabave i/ili prodaje. 

Cilj modulaRashodi, prihodi I financijski rezultat: Cilj modula je polaznicima omogućiti stjecanje znanja i vještina potrebnih za  obračun plaće, ostalih naknada i drugog dohotka zaposlenicima te izrađivanje podloge za izradu temeljnih financijskih izvještaja, uz primjenu knjigovodstvenog softvera.

Cilj modula – Knjigovodstvo na računalu: Cilj modula je polaznicima omogućiti stjecanje znanja i vještina potrebnih za provjeravanje ispravnosti zaprimljene dokumentacije, provođenje knjiženja na osnovu knjigovodstvenih isprava te obrađivanje knjigovodstvenih i računovodstvenih podatka korištenjem knjigovodstvenog softvera uz primjenu ergonomskih načela u uredskom poslovanju.

Metode rada: vođeni proces učenja i poučavanja, učenje temeljeno na radu, samostalne aktivnosti polaznika.

Način izvođenja nastave: redovita nastava uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Način provjere znanja: završna provjera znanja - usmena i/ili pisana provjera.

Javna isprava: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja.Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku.Klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića.