Uvjeti za upis
Polaznici mogu biti osobe s najmanje završenom osnovnom školom, navršenih 15 godina života, te liječničko uvjerenje o sposobnosti za obavljanje osnovnih poslova u kuharstvu.
Potrebna dokumentacija
- Svjedodžba o završenoj školi
- Domovnica
- Rodni list
- Osobna iskaznica
- Liječničko uvjerenje
Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa
- Odabrati živežne namirnice po kvaliteti, podrijetlu i svojstvima te ih čuvati na pravilan način
- Pripremiti i odabrati namirnice za kuhanje
- Provoditi tehnološke postupke gotovljenja jednostavnih jela
- Koristiti i održavati kuhinjski pribor, aparate i uređaje na ispravan način
- Primjenjivati pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora te provoditi zaštitne mjere
Trajanje programa i načini izvođenja nastave
Osposobljavanje se izvodi kao redovita ili konzultativno-instruktivna nastava.
Praktična nastava izvodit će se na odgovarajućim prostorima, a obavlja se demonstracijom te praktičkim vježbama polaznika osposobljavanja pod nadzorom voditelja- nastavnika praktične nastave.
Program traje 2 mjeseca.
Uvjerenje o osposobljenosti
Po uspješno realiziranom programu osposobljavanja za osnovne poslove u kuharstvu svakom se polazniku, koji zadovolji na provjeri znanja, izdaje uvjerenje osposobljavanja za osnovne poslove u kuharstvu, na za to propisanom obrascu,koja je javna isprava i upisuje se u radnu knjižicu.
Nastavni predmeti
- Osnove higijene
- Ugostiteljska roba i oprema
- Osnove kuharstva
- Zaštita na radu
- Praktična nastava