kuhar2Uvjeti za upis

Polaznici mogu biti osobe s najmanje završenom osnovnom školom, navršenih 15 godina života, te liječničko uvjerenje o sposobnosti za obavljanje osnovnih poslova u kuharstvu.

Potrebna dokumentacija

  • Svjedodžba o završenoj školi
  • Domovnica
  • Rodni list
  • Osobna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa

  • Odabrati živežne namirnice po kvaliteti, podrijetlu i svojstvima te ih čuvati na pravilan način
  • Pripremiti i odabrati namirnice za kuhanje
  • Provoditi tehnološke postupke gotovljenja jednostavnih jela
  • Koristiti i održavati kuhinjski pribor, aparate i uređaje na ispravan način
  • Primjenjivati pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora te provoditi zaštitne mjere

Trajanje programa i načini izvođenja nastave

Osposobljavanje se izvodi kao redovita ili konzultativno-instruktivna nastava.
Praktična nastava izvodit će se na odgovarajućim prostorima, a obavlja se demonstracijom te praktičkim vježbama polaznika osposobljavanja pod nadzorom voditelja- nastavnika praktične nastave.
Program traje 2 mjeseca.

Uvjerenje o osposobljenosti

Po uspješno realiziranom programu osposobljavanja za osnovne poslove u kuharstvu svakom se polazniku, koji zadovolji na provjeri znanja, izdaje uvjerenje osposobljavanja za osnovne poslove u kuharstvu, na za to propisanom obrascu,koja je javna isprava i upisuje se u radnu knjižicu.

Nastavni predmeti

  • Osnove higijene
  • Ugostiteljska roba i oprema
  • Osnove kuharstva
  • Zaštita na radu
  • Praktična nastava
Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku.Klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića.