kavaUvjeti za upis

U program osposobljavanja za poslove barmena mogu se upisati polaznici koji imaju navršenih 18 godina, završenu srednju školu, sanitarnu knjižicu i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove barmena.

Potrebna dokumentacija

  • Svjedodžba o završenoj školi
  • Domovnica
  • Rodni list
  • Osobna iskaznica

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa

  • Izvršiti potrebne pripremne radove za uredno poslovanje bara prema osnovnim pravilima struke
  • Razlikovati i odabrati namirnice u baru za pripremu barskih mješavina
  • Primijeniti osnovne tehnike pripremanja barskih mješavina
  • Pripremiti, dekorirati i poslužiti barske mješavine
  • Rukovati barskom opremom na stručan i siguran način te pravilno koristiti barski inventar prilikom pripreme barskih mješavina
  • Održavati osobnu higijenu, higijenu prostorija, uređaja, posuđa i pribora u baru te primijeniti mjere zaštite na radu
  • Komunicirati s domaćim i stranim gostom u skladu s pravilima poslovnog bontona
  • Izračunati troškove konzumacije i primijeniti različite načine naplaćivanja

Organizacijski oblik i trajanje stručnog osposobljavanja

Osposobljavanje se izvodi kao redovita nastava.
Praktična nastava izvodit će se na odgovarajućim prostorima, a obavlja se demonstracijom te praktičkim vježbama polaznika osposobljavanja pod nadzorom voditelja-nastavnika praktične nastave.
Program traje 3 mjeseca.

Uvjerenje o osposobljenosti

Po uspješno realiziranom programu osposobljavanja za barmena svakom se polazniku, koji zadovolji na provjeri znanja, izdaje uvjerenje o osposobljenosti za barmena, na za to propisanom obrascu,koja je javna isprava i upisuje se u radnu knjižicu.

Nastavni predmeti

  • Ugostiteljsko posluživanje
  • Ugostiteljska roba i oprema
  • Strani jezik
  • Praktična nastava
Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku.Klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića.