pizzaUvjeti za upis

Polaznici mogu biti osobe s najmanje završenom osnovnom školom, navršenih 15 godina života, te liječničko uvjerenje o ispunjavanju zdravstvenih i sanitarnih uvjeta za poslove priprematelja pizza.

Potrebna dokumentacija

  • Svjedodžba o završenoj školi
  • Domovnica
  • Rodni list

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu završetkom programa

Po završetku programa osposobljavanja polaznici stječu opća znanja, stručno-teorijska znanja i vještine, te praktična znanja,kako slijedi:

Opća znanja

  • Poznavanje osnova zdrave i kvalitetne prehrane
  • Upoznavanje vrsta živežnih namirnica za pripremanje raznih pizza
  • Higijensko čuvanje i rukovanje živežnim namirnicama
  • Procjena biološke ispravnosti i energetske vrijednosti
  • Usvajanje postupaka pripreme raznovrsnih pizza
  • Posluživanje pizza

Stručno-teorijska znanja i vještina

  • Usvajanje postupaka pripreme raznovrsnih pizza
  • Posluživanje pizza

Praktična znanja

  • Higijensko čuvanje i rukovanje živežnim namirnicama
  • Procjena biološke ispravnosti i energetske vrijednosti
  • Usvajanje postupaka pripreme raznovrsnih pizza
  • Posluživanje pizza

Organizacijski oblik i trajanje stručnog osposobljavanja

Osposobljavanje se izvodi kao redovita nastava.
Praktična nastava izvodit će se na odgovarajućim prostorima, a obavlja se demonstracijom te praktičkim vježbama polaznika osposobljavanja pod nadzorom voditelja-nastavnika praktične nastave.
Program traje 2 mjeseca.

Uvjerenje o osposobljenosti

Po uspješno realiziranom programu osposobljavanja za priprematelja pizza svakom se polazniku, koji zadovolji na provjeri znanja, izdaje uvjerenje o osposobljenosti za priprematelja pizza, na za to propisanom obrascu,koja je javna isprava i upisuje se u radnu knjižicu.

Nastavni predmeti

  • Osnovna znanja o prehrani
  • Higijena
  • Zaštita na radu
  • Racionalna potrošnja energije
  • Poznavanje robe - živežnih namirnica za pripremanje pizza
  • Praktična nastava
Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku.Klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića.