Uvjeti za upis
Polaznici mogu biti osobe s najmanje završenom osnovnom školom, navršenih 15 godina života, te liječničko uvjerenje o ispunjavanju zdravstvenih i sanitarnih uvjeta za poslove priprematelja pizza.
Potrebna dokumentacija
- Svjedodžba o završenoj školi
- Domovnica
- Rodni list
Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu završetkom programa
Po završetku programa osposobljavanja polaznici stječu opća znanja, stručno-teorijska znanja i vještine, te praktična znanja,kako slijedi:
Opća znanja
- Poznavanje osnova zdrave i kvalitetne prehrane
- Upoznavanje vrsta živežnih namirnica za pripremanje raznih pizza
- Higijensko čuvanje i rukovanje živežnim namirnicama
- Procjena biološke ispravnosti i energetske vrijednosti
- Usvajanje postupaka pripreme raznovrsnih pizza
- Posluživanje pizza
Stručno-teorijska znanja i vještina
- Usvajanje postupaka pripreme raznovrsnih pizza
- Posluživanje pizza
Praktična znanja
- Higijensko čuvanje i rukovanje živežnim namirnicama
- Procjena biološke ispravnosti i energetske vrijednosti
- Usvajanje postupaka pripreme raznovrsnih pizza
- Posluživanje pizza
Organizacijski oblik i trajanje stručnog osposobljavanja
Osposobljavanje se izvodi kao redovita nastava.
Praktična nastava izvodit će se na odgovarajućim prostorima, a obavlja se demonstracijom te praktičkim vježbama polaznika osposobljavanja pod nadzorom voditelja-nastavnika praktične nastave.
Program traje 2 mjeseca.
Uvjerenje o osposobljenosti
Po uspješno realiziranom programu osposobljavanja za priprematelja pizza svakom se polazniku, koji zadovolji na provjeri znanja, izdaje uvjerenje o osposobljenosti za priprematelja pizza, na za to propisanom obrascu,koja je javna isprava i upisuje se u radnu knjižicu.
Nastavni predmeti
- Osnovna znanja o prehrani
- Higijena
- Zaštita na radu
- Racionalna potrošnja energije
- Poznavanje robe - živežnih namirnica za pripremanje pizza
- Praktična nastava