slasticar2Uvjeti za upis

Polaznici mogu biti osobe s najmanje završenom osnovnom školom, navršenih 15 godina života, te liječničko uvjerenje o ispunjavanju zdravstvenih i sanitarnih uvjeta za poslove slastičara.

Potrebna dokumentacija

  • Svjedodžba o završenoj školi
  • Domovnica
  • Rodni list

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu završetkom programa

Po završetku programa osposobljavanja polaznici stječu opća znanja, stručno-teorijska znanja i vještine, te praktična znanja,kako slijedi:

Opća znanja

  • Poznavanje osnova zdrave i kvalitetne prehrane
  • Upoznavanje vrsta prehrambenih artikala
  • Higijensko čuvanje i rukovanje namirnicama za izradu slastica i kolača
  • Procjena biološke ispravnosti i energetske vrijednosti
  • Usvajanje postupka spremanja raznovrsnih slastica i kolača
  • Posluživanje slastičarskih proizvoda

Stručno-teorijska znanja i vještine

  • Usvajanje postupaka pripreme raznovrsnih slastica i kolača
  • Posluživanje slastica i kolača

Praktična znanja 

  • Higijensko čuvanje i rukovanje živežnim namirnicama
  • Procjena biološke ispravnosti i energetske vrijednosti
  • Usvajanje postupaka pripreme slastičarskih proizvoda
  • Posluživanje slastičarskih proizvoda

Organizacijski oblik i trajanje stručnog osposobljavanja

Osposobljavanje se izvodi kao redovita nastava.
Praktična nastava izvodit će se na odgovarajućim prostorima, a obavlja se demonstracijom te praktičkim vježbama polaznika osposobljavanja pod nadzorom voditelja- nastavnika praktične nastave.
Program traje 4 mjeseca.

Uvjerenje o osposobljenosti

Po uspješno realiziranom programu osposobljavanja za slastičara svakom se polazniku, koji zadovolji na provjeri znanja, izdaje uvjerenje o osposobljenosti za slastičara, na za to propisanom obrascu,koja je javna isprava i upisuje se u radnu knjižicu.

Nastavni predmeti

  • Higijena
  • Tehnologija materijala za izradu slastičarskih proizvoda
  • Tehnologija izrade slastičarskih proizvoda
  • Strojevi i uređaji
  • Stručni račun
  • Zaštita na radu
  • Praktična nastava
Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku.Klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića.