Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije osnove obrade živežnih namirnica
Trajanje programa: 275 sati
Uvjeti za upis: Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO, važeća sanitarna iskaznica i liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova obrade živežnih namirnica
Naziv modula: Osnove obrade živežnih namirnica
Cilj modula: Stjecanje znanja i vještina iz područja obrade živežnih namirnica u pripremi jela. Kroz ovaj modul polaznik će moći razlikovati alat za mehaničku obradu namirnica, primijeniti mehaničke procese za obradu namirnica, održavati higijenu alata i strojeva za obradu namirnica, razlikovati uređaje za termičku obradu namirnica te primijeniti osnovne termičke postupke pri obradi namirnica
Metode rada: Vođeni proces učenja i poučavanja, učenje temeljeno na radu, samostalne aktivnosti polaznika
Način izvođenja nastave: Redovita nastava uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa putem online prijenosa u stvarnom vremenu
Način provjere znanja: Završna provjera stečenih znanja usmenim i/ili pisanim provjerama te provjera vještina polaznika projektnim i problemskim zadatcima, a temeljem unaprijed određenih kriterija vrednovanja postignuća
Javna isprava: Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije osnove obrade živežnih namirnica