solarni sustav2Opravdanost donošenja programa

Uvođenje novih tehnologija i profila novih poslova, usklađenost s potrebama tržišta rada i mogućnostima zapošljavanja u području obnovljivih izvora energije.

Uvjeti upisa

U program usavršavanja za poslove montera/ke solarno toplovodnih sustava može se upisati osoba koja ima završenu srednju školu u području strojarstva i elektrotehnike, navršenih 18 godina i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova.

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa

  • Provoditi mjerenje površine i zasjenjenja krova ili prostora na zadanoj lokaciji,
  • Koristiti kataloge i priručnike pri narudžbi instalacijskih elemenata i komponenata sustava,
  • Montirati solarno toplovodni sustav na osnovu pripremljene tehničke dokumentacije,
  • Puštati u pogon solarni toplovodni sustav i provjeravati funkcionalnost sustava,
  • Provoditi postupke redovitog održavanja i otklanjanja kvarova pri zastoju rada sustava,
  • Koristiti zaštitnu opremu i zaštitna sredstva pri montaži elektrane i radu na visini.

Trajanje programa i način izvođenja

Program usavršavanja u trajanju od 150 sati realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa u trajanju od 44 sata izvodi se u učionici škole, vježbe se izvode s 61 sata u specijaliziranim učionicama opremljenim za izvođenje vježbi, a praktični dio programa u trajanju od 45 sati izvodi se na ograđenom ravnom ili kosom krovu škole i specijaliziranoj učionici praktične nastave s opremom.

Uvjerenje o osposobljenosti

Svakom polazniku koji zadovolji na završnoj provjeri znanja izdaje se uvjerenje o usavršavanju za poslove montera/ke solarno toplovodnih sustava na za to propisanom obrascu, koji je javna isprava i upisuje se u radnu knjižicu.

Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku.Klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića.