konobar2Uvjeti za upis

Polaznici mogu biti osobe s najmanje završenom osnovnom školom, navršenih 18 godina života te liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti obavljanja poslova ugostiteljskog posluživanja.

Potrebna dokumentacija

  • Svjedodžba o završenoj školi
  • Domovnica
  • Rodni list
  • Liječničko uvjerenje
  • Osobna iskaznica

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa

  • Primijeniti pravila higijene, osobne zaštite i zaštite na radu
  • Odabrati, koristiti i održavati ugostiteljsku robu i opremu
  • Odabrati i postaviti pribor za posluživanje na stol
  • Odabrati i pripremiti za posluživanje pića i napitke prema normativima
  • Primijeniti i odgovarajuće postupke u posluživanju pića, napitaka i obroka
  • Rukovati poslužnim priborom te pospremiti pribor, opremu i prostor nakon korištenja
  • Komunicirati s domaćim i stranim gostima na primjeren način i primjenjivati pravila poslovnog bontona

Trajanje programa i način izvođenja

Osposobljavanje se izvodi kao redovita ili konzultativno- instruktivna nastava.
Praktična nastava izvodit će se na odgovarajućim prostorima, a obavlja se demonstracijom te praktičkim vježbama polaznika osposobljavanja pod nadzorom voditelja- nastavnika praktične nastave.
Program traje 2 mjeseca.

Uvjerenje o osposobljenosti

Po uspješno realiziranom programu osposobljavanja za osnovne poslove ugostiteljskog posluživanja svakom se polazniku, koji zadovolji na provjeri znanja, izdaje uvjerenje osposobljavanja za osnovne poslove ugostiteljskog posluživanja, na za to propisanom obrascu,koja je javna isprava i upisuje se u radnu knjižicu.

Nastavni predmeti

  • Zaštita na radu
  • Osnove ugostiteljstva
  • Osnove ugostiteljskog posluživanja
  • Osnovna komunikacija n a stranom jeziku
  • Praktična nastava
Ova internetska stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku.Klikom na gumb "Slažem se" pristajete na naše korištenje kolačića.