ECDL CERTIFIKAT

ecdl logoEuropska računalna diploma je međunarodno priznata potvrda informatičke pismenosti, koja jamči vlasniku poznavanje rada na računalu prema ECDL normi. Zbog velikog uspjeha koji je ECDL postigao u Europi, program je proširen na cijeli svijet pod nazivom, International Computer Driving Licence (ICDL).

Kandidati koji žele dobiti diplomu mogu se prijaviti za ispite bilo gdje u svijetu, polagati redosljedom kojim žele, u različitim test centrima, te nakon svih položenih ispita dobiti potvrdu priznatu u cijelom svijetu.

ECDL (European Computer Driving Licence) je međunarodno priznati certifikat za korištenje osobnog računala, dizajniran s ciljem uspostavljanja jedinstvene norme o osposobljenosti za korištenje osobnog računala za poslodavce i posloprimce.

Pučko otvoreno učilište Pula je ovlašteni testni centar za organiziranje i izvođenje nastave i ispita.
Ispiti se polažu ručno (ispitna pitanja na papiru i radne datoteke na magnetskom mediju), te korištenjem ATES (automatiziranog) sustava.

Ispite provode ovlašteni ispitivači testnih centara, s ECDL Osnovnim i ECDL Naprednim certifikatima, te položenim ispitom za ispitivača (ECDL Expert diploma)

Više o ECDL modulima i stjecanju ECDL diplome možete pronaći na stranicama: www.ecdl.hr